Skip to main content

Hold

Kom i god tid.

Vi anbefalder du kommer 20 min før din ridetime. 

Der skal strigles og rense hove.

Der skal sadles op og hovedetøj på.

De første 20 min i stalden kan gøre en stor forskel for din kontakt til din pony/hest. Her kan i begge mærke jeres humør, energi og bygge tillid op, hvilket kan gøre en stor forskel for din ridetime.

Du skal altid bære ridehjelm omkring ponyer/heste. Børn under 14 år skal også bære ridevest i stalden.

Der er oftes nogen i stalden som kan hjælpe, hvis det skulle være nødvendigt.

 

Mandag kl. 16-19 Ponygames.

Tirsdag kl. 16-19 blandet dressur og spring.

Onsdag kl. 16-19 Dressur for begyndere. kl. 19-20 Mountedgames i ridehuset i vinter halvåret. Sommeren rider vi om søndagen på vores udendørs games bane.

Torsdag kl. 17-18 spring. 

Fredag kl. 16-19 alm hold.

Fredag kl 19-21 ene timer. 

Lørdag kl 10-17 nybegynder og begyndere.

Søndag er part dag.

Mountedgames

På rideskolen har vi en stor tradition med at ride mountedgames. Mountedgames er ikke den mest kendte disciplin indenfor ridesporten. Men der er en fantastisk sport, som kan dyrkes af alle der har lyst til sjov, fart, konkurrence og fællesskab.

I Danmark findes der en forening, som kaldes Mountedgames association Denmark. Som navnet måske antyder er denne forening en del af en international kreds af foreninger. Alle samlet under IMGA den internationale organisation, som står for at holde en fælles retningslinje i regler, normer, stævner osv i Mountedgames verden over. Således afholdes alle stævner, nationale som internationale efter fælles regler og retningslinjer. Hvilket medføre en transpsrens for alle ryttere uanset, hvilket land de starter et stævne i.

Mountedgames rides på heste og især ponyer med højde på 152 cm. Race og alder er stortset underordnet. En god mountedgames pony er mest af alt kendeteget ved at den passer til rytterens nivaeu. En international og øver rytter har brug for en hurtig og rutineret pony en mindre rutineret rytter har som ofte brug for en langsommere pony. De fleste ponyer kan bruges og de allerfleste ponyer elsker at gå games.

Her på rideskolen har langt de fleste af vores ponyer gået mountedgames på både nationalt og internationalt nivaeu. Mange af dem har deltaget ved DM, NM, VM og EM i både ind og udland.

Mountedgames har gjort medvirket til at de allesammen er meget miljøtrænet, der skal en del til at skræmme dem. Og de keder sig sjældent. Deres hverdag er meget forskellig, nogen dage rides de til spring, nogen dage til dressur og andre dage har de en fest med mountedgames.

Mountedgames består af forskellige "lege" som rides enten individuelt.

Voksen undervisning

Vi har en del henvendelser fra voksne, som enten ønsker at genoptage deres ridning eller som ønsker at lærer at ride. Det kan vi sagtens hjælpe med at sætte i gang. Vi har flere muligheder. Onsdag er der plads på et voksenhold.
Der er også mulighed for enetimer, også i dagtimerne, hvis man ikke ønsker at have tilskuer.  Man kan også få en plads på samme hold som ens barn.
Vi har en del som allerede rider på samme hold som deres datter/søn. Det er det fantastiske ved ridning. Det er en aktivitet der kan deles og nydes sammen uanset hvor stor aldersforskel der er på rytterne.
Som noget nyt har vi i påsken lavet en mor / barn ( kan sagtens være far / barn ) Ridelejr. Her bliver der undervist i dressur, redet i skoven og der er også tilknyttet en fysioterapeut til ridelejren. Således at, nok især de voksne kan få gode råd og vejledning til hvordan de kan styrke deres krop til ridning.